Obama og Erdogan enige om å dempe spenningene mot Russland

<p>USAs president Barack Obama uttrykker støtte til Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan etter nedskytingen av et russisk kampfly.</p>
USAs president Barack Obama uttrykker støtte til Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan etter nedskytingen av et russisk kampfly. Foto: Jonathan Ernst / Reuters

USAs president Barack Obama og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har snakket sammen på telefon etter nedskytingen av et russisk fly ved den tyrkisk-syriske grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De var enige om at det er viktig å dempe spenningene og gjøre en innsats for å få på plass ordninger som hindrer at slike hendelser gjentar seg, heter det i en uttalelse fra presidentkontoret i Tyrkias hovedstad Ankara.

Ifølge Det hvite hus skal Obama også ha understreket «USAs og NATOs støtte til Tyrkias rett til å forsvare sin suverenitet».

Les også: Her blir det russiske flyet skutt ned

Tirsdag ble et russisk Su-24-fly skutt ned av tyrkiske F16-fly på patrulje etter at det angivelig skal ha krenket tyrkisk luftrom. Russiske myndigheter hevder på sin side at de kan bevise at flyet hele tiden befant seg på syrisk side.

Tyrkia har bedt om støtte fra NATO, og forsvarsalliansen har innkalt til hastemøte om saken.

Les også: Stoltenberg maner til ro

En amerikansk tjenestemann sier til nyhetsbyrået Reuters at flyet trolig var i syrisk luftrom da det ble skutt ned. Samtidig har forsvarsdepartementet Pentagon bekreftet at det russiske kampflyet fikk ti advarsler over radio før nedskytingen.

Personvernpolicy