Taliban tok 18 til fange i Afghanistan

Minst 18 personer, deriblant to utlendinger, er tatt til fange av opprørere etter at et transporthelikopter nødlandet i Taliban-kontrollert område i Nord-Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene fant sted tirsdag ettermiddag i provinsen Faryab, som norske styrker hadde sikkerhetsansvaret for fram til 2012.

Forsvarsdepartementet i Kabul opplyser onsdag at sikkerhetsstyrker har startet en aksjon for å frigi fangene. Helikopteret som nødlandet på grunn av tekniske problemer, var et Mi-17-helikopter eid av et privat utenlandsk selskap.

– Opprørerne gikk til angrep. To soldater og et besetningsmedlem ble drept. 18 personer ble tatt til fange, heter det i en uttalelse fra departementet.

Gislene inkluderer soldater fra den afghanske hæren og minst to utenlandske statsborgere, ifølge provinsguvernørens talsmann Ahmad Javid Bedar i Faryab.

– Soldatene kjempet i minst en time etter landing. Deretter ble de tatt som gisler, sier Bedar.

Talibans talsmann Zabiullah Mujahid bekrefter hendelsen og hevder fem afghanske soldater ble drept i skuddvekslingen.

Taliban, som fører en væpnet kamp mot utenlandske styrker og den USA-støttede regjeringen, har det siste året hatt framgang flere steder i Nord-Afghanistan, langt utenfor kjerneområdene sør og øst i Afghanistan.

Personvernpolicy