Meny

Taliban tok 18 til fange i Afghanistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 18 personer, deriblant to utlendinger, er tatt til fange av opprørere etter at et transporthelikopter nødlandet i Taliban-kontrollert område i Nord-Afghanistan.

Kampene fant sted tirsdag ettermiddag i provinsen Faryab, som norske styrker hadde sikkerhetsansvaret for fram til 2012.

Forsvarsdepartementet i Kabul opplyser onsdag at sikkerhetsstyrker har startet en aksjon for å frigi fangene. Helikopteret som nødlandet på grunn av tekniske problemer, var et Mi-17-helikopter eid av et privat utenlandsk selskap.

– Opprørerne gikk til angrep. To soldater og et besetningsmedlem ble drept. 18 personer ble tatt til fange, heter det i en uttalelse fra departementet.

Gislene inkluderer soldater fra den afghanske hæren og minst to utenlandske statsborgere, ifølge provinsguvernørens talsmann Ahmad Javid Bedar i Faryab.

– Soldatene kjempet i minst en time etter landing. Deretter ble de tatt som gisler, sier Bedar.

Talibans talsmann Zabiullah Mujahid bekrefter hendelsen og hevder fem afghanske soldater ble drept i skuddvekslingen.

Taliban, som fører en væpnet kamp mot utenlandske styrker og den USA-støttede regjeringen, har det siste året hatt framgang flere steder i Nord-Afghanistan, langt utenfor kjerneområdene sør og øst i Afghanistan.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus