Tunisia gjeninnfører unntakstilstand etter bussangrep

Minst tolv mennesker ble tirsdag drept i et angrep mot en buss med livvaktene til Tunisias president i hovedstaden Tunis. 17 ble såret, ifølge Tunisias innenriksdepartement. Foto: Zoubeir Souissi (Reuters / NTB scanpix)
Minst tolv mennesker ble tirsdag drept i et angrep mot en buss med livvaktene til Tunisias president i hovedstaden Tunis. 17 ble såret, ifølge Tunisias innenriksdepartement. Foto: Zoubeir Souissi (Reuters / NTB scanpix)

Tunisias president Beji Caid Essebsi gjeninnfører unntakstilstand i landet som følge av et angrep mot en buss som kostet tolv mennesker livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tolv mennesker ble tirsdag drept i et angrep mot en buss med livvaktene til Tunisias president i hovedstaden Tunis. 17 ble såret, ifølge Tunisias innenriksdepartement.

Essebsi kunngjorde kort tid etter angrepet at Tunisia innfører en unntakstilstand på 30 dager. Det blir også innført portforbud mellom klokken 21 og 5 i hovedstaden.

Les også: – Gisselsituasjon nord i Frankrike

– Selvmordsbomber

Tunisiske myndigheter kaller angrepet en terroraksjon og sier det var en bombe som eksploderte inne i bussen. Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Sikkerhetskilder sier livvaktene var på vei inn i bussen og på vei til presidentens kontor utenfor Tunis da det eksploderte. Trolig var det en selvmordsbomber som detonerte et bombebelte inne i bussen, ifølge en kilde.

– Jeg så bussen eksplodere. Det var lik og blod overalt, sier øyenvitnet Bassem Trifi.

Les også: Tolv pågrepet etter hotellangrepet i Tunisia

Flere angrep

Tunisia har opplevd en voldsbølge siden 2011, da mangeårige diktator Zine al-Abidine Ben Ali måtte gå av.

Ekstremistgruppen IS hevder de sto bak to angrep mot utlendinger i Tunisia tidligere i år. I mars ble 21 turister og en politimann drept i et angrep ved Bardo nasjonalmuseum. Også dette angrepet tok IS ansvaret for.

I juni ble 38 turister drept i et angrep ved et turisthotell i byen Sousse. Også da ble det innført unntakstilstand, som først ble opphevet forrige måned.

Titalls soldater i sikkerhetsstyrkene har blitt drept av ekstremister siden 2011.

Les også: Angrepet hotell skulle holde fredsmøte i Mali

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus