Meny

Millionkrav fra bombemistenkt tenåring

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14-åringen som tok med seg sin hjemmelagede klokke på skolen, for så å bli arrestert fordi skolen trodde det var en bombe, sier han ble hengt ut offentlig og krever 15 millioner dollar i oppreisning.

Advokatene til Ahmed Mohamed har sendt brev til bystyret i Irving i delstaten Texas hvor de krever 10 millioner dollar, og til skolen hvor de krever 5 millioner dollar. I brevene truer advokatene med rettssak og ber om skriftlige unnskyldninger.

Bakgrunn: 14-åring bygde klokke – ble arrestert på skolen

Ahmed tok med den elektroniske klokken han hadde laget selv til skolen i september, og en lærer trodde innretningen var en bombe. Gutten ble arrestert og utvist fra skolen. Advokatene hevder at myndighetene oppførte seg som de gjorde fordi Ahmed er muslim.

Saken fikk stor oppmerksomhet i USA, og president Barack Obama inviterte gutten til Det hvite hus. Familien har takket ja til et tilbud om stipend til skoleplass for Ahmed i Qatar og flyttet dit.

Les også: Klokkemaker Ahmed (14) blir invitert til Det hvite hus og Facebook

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus