FN-kilde: – Minst 27 døde på hotell i Bamako

Se video fra gisseldramaet i Mali.

FN-soldater har så langt telt rundt 27 lik på hotellet som ble angrepet i Malis hovedstad Bamako fredag, opplyser en FN-kilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotellangrepet i Mali

* Væpnede menn tok fredag 170 mennesker som gisler inne på et Radisson Blu-hotell i sentrum av Malis hovedstad Bamako.

* Rundt ti angripere tok seg inn på hotellet, sier sikkerhetskilder til nyhetsbyrået Reuters.

* Angriperne skal ha skutt og ropt «Allahu akbar» (Gud er størst) da de tok seg inn på hotellet.

* Minst tre mennesker er drept, mens over 80 av gislene nå skal være i sikkerhet, ifølge statlig TV.

* Imidlertid skal 124 gjester og 13 ansatte fortsatt befinne seg på hotellet, ifølge eierselskapet.

* Ifølge Utenriksdepartementet er det trolig ingen nordmenn blant gislene på hotellet.

* Den militante islamistgruppen Ansar al-Dine står bak angrepet mot hotellet, melder Al Jazeera. Gruppen skal ha bånd til al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), som regnes som en del av terrornettverket al-Qaida.

* Islamister tok i 2012 kontroll over den nordlige delen av Mali. Året etter tok en franskledet militæroperasjon sammen med maliske styrker tilbake kontrollen over området. Samme år ble en fredsbevarende FN-styrke utplassert i landet, i underkant av 40 nordmenn inngår i denne styrken.

Tallet er foreløpig, og hotellet gjennomsøkes fortsatt av FN-soldater i samarbeid med maliske myndigheter, sier tjenestemannen til Reuters. 12 døde ble funnet i hotellets kjeller, mens 15 lik ble observert i andre etasje, sier den ikke navngitte kilden.

Tidligere fredag ettermiddag opplyste en utenlandsk sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP at 18 drepte var hentet ut av hotellet.

Malis sikkerhetsminister opplyser til TV-stasjonen BFM at det ikke lenger holdes gisler på hotellet i Bamako. Ifølge en militærkilde ble to væpnede menn drept på hotellet.

Spesialstyrker stormet hotellet der væpnede menn hadde holdt minst 136 gisler fanget.

– Alle de andre som ble holdt fanget, med unntak av minst tre som døde, er ikke lenger i hotellbygningene og er nå i sikkerhet, opplyser den maliske regjeringsrådgiveren Amadou Sanghi til den franske TV-stasjonen BFMTV.

– De er alle tatt hånd om av sivile myndigheter, sier han.

Franske spesialstyrker på oppdrag i nabolandet Burkina Faso bisto maliske sikkerhetsstyrker med å få frigitt gislene som ble holdt i et væpnet angrep i Bamako fredag.

Flere av de væpnede mennene som stormet et luksushotell i Malis hovedstad Bamako, har forskanset seg i hotellets øvre etasjer.

Alle de overlevende sivile som ble holdt som gisler tidligere fredag, er blitt brakt ut av hotellet og i sikkerhet.

– Angriperne har ikke lenger gisler. De har forskanset seg i de øvre etasjene. De er alene med de maliske sikkerhetsstyrkene som prøver å presse dem ut, sier talsmann Amadou Sangho i sikkerhetsdepartementet i Mali.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer angrepet som kostet et ukjent antall menneskeliv på et hotell i Malis hovedstad.

– Generalsekretæren fordømmer de grufulle terrorangrepene på Radisson hotell i Bamako, der et ukjent antall sivile ble drept, og mange flere ble såret, sier FN-talsmann Stephane Dujarric til pressen i New York.

Følg utviklingen direkte i live-feeden nederst i saken

Les også: Stor gisselaksjon på hotell i Mali


Personvernpolicy