Meny

FN-kilde: – Minst 27 døde på hotell i Bamako

Se video fra gisseldramaet i Mali.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN-soldater har så langt telt rundt 27 lik på hotellet som ble angrepet i Malis hovedstad Bamako fredag, opplyser en FN-kilde.

Hotellangrepet i Mali

* Væpnede menn tok fredag 170 mennesker som gisler inne på et Radisson Blu-hotell i sentrum av Malis hovedstad Bamako.

* Rundt ti angripere tok seg inn på hotellet, sier sikkerhetskilder til nyhetsbyrået Reuters.

* Angriperne skal ha skutt og ropt «Allahu akbar» (Gud er størst) da de tok seg inn på hotellet.

* Minst tre mennesker er drept, mens over 80 av gislene nå skal være i sikkerhet, ifølge statlig TV.

* Imidlertid skal 124 gjester og 13 ansatte fortsatt befinne seg på hotellet, ifølge eierselskapet.

* Ifølge Utenriksdepartementet er det trolig ingen nordmenn blant gislene på hotellet.

* Den militante islamistgruppen Ansar al-Dine står bak angrepet mot hotellet, melder Al Jazeera. Gruppen skal ha bånd til al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), som regnes som en del av terrornettverket al-Qaida.

* Islamister tok i 2012 kontroll over den nordlige delen av Mali. Året etter tok en franskledet militæroperasjon sammen med maliske styrker tilbake kontrollen over området. Samme år ble en fredsbevarende FN-styrke utplassert i landet, i underkant av 40 nordmenn inngår i denne styrken.

(©NTB)

Tallet er foreløpig, og hotellet gjennomsøkes fortsatt av FN-soldater i samarbeid med maliske myndigheter, sier tjenestemannen til Reuters. 12 døde ble funnet i hotellets kjeller, mens 15 lik ble observert i andre etasje, sier den ikke navngitte kilden.

Tidligere fredag ettermiddag opplyste en utenlandsk sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP at 18 drepte var hentet ut av hotellet.

Malis sikkerhetsminister opplyser til TV-stasjonen BFM at det ikke lenger holdes gisler på hotellet i Bamako. Ifølge en militærkilde ble to væpnede menn drept på hotellet.

Spesialstyrker stormet hotellet der væpnede menn hadde holdt minst 136 gisler fanget.

– Alle de andre som ble holdt fanget, med unntak av minst tre som døde, er ikke lenger i hotellbygningene og er nå i sikkerhet, opplyser den maliske regjeringsrådgiveren Amadou Sanghi til den franske TV-stasjonen BFMTV.

– De er alle tatt hånd om av sivile myndigheter, sier han.

Franske spesialstyrker på oppdrag i nabolandet Burkina Faso bisto maliske sikkerhetsstyrker med å få frigitt gislene som ble holdt i et væpnet angrep i Bamako fredag.

Flere av de væpnede mennene som stormet et luksushotell i Malis hovedstad Bamako, har forskanset seg i hotellets øvre etasjer.

Alle de overlevende sivile som ble holdt som gisler tidligere fredag, er blitt brakt ut av hotellet og i sikkerhet.

– Angriperne har ikke lenger gisler. De har forskanset seg i de øvre etasjene. De er alene med de maliske sikkerhetsstyrkene som prøver å presse dem ut, sier talsmann Amadou Sangho i sikkerhetsdepartementet i Mali.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer angrepet som kostet et ukjent antall menneskeliv på et hotell i Malis hovedstad.

– Generalsekretæren fordømmer de grufulle terrorangrepene på Radisson hotell i Bamako, der et ukjent antall sivile ble drept, og mange flere ble såret, sier FN-talsmann Stephane Dujarric til pressen i New York.

Følg utviklingen direkte i live-feeden nederst i saken

Les også: Stor gisselaksjon på hotell i Mali


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus