Clinton vil ha tøffere kamp mot IS

Hillary Clinton, som er klar favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat, tar til orde for en mer aggressiv kurs for å bekjempe ekstremistgruppen IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en tale til den amerikanske tankesmia Council on Foreign Relations i New York sa Clinton at det er tid for en «ny fase» i kampen mot IS.

Hun tok til orde for en mer effektiv og bredere USA-ledet koalisjon som trapper opp luftangrepene mot IS-mål i Syria og Irak, mer etterretning og en flyforbudssone for å hindre det syriske regimet i å bombe sivile.

– Hele verden må være en del av denne krigen, men vi må lede den, sa Clinton.

Mer effektive luftangrep «må kombineres med bakkestyrker som faktisk tar tilbake mer territorium», uttalte hun torsdag, uten å si hvorvidt bakkestyrkene bør være amerikanske.

Det burde også være flyforbudssoner over Syria, økt etterretning og trygge soner for folk som flykter fra vold, la hun til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus