Meny

Paris-terroren:

Dramatiske bilder: Kvinne overlevde terroren på mirakuløst vis

Nye overvåkningsbilder viser da terrorist angrep Paris-restaurant. Vi advarer mot sterke bilder!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye overvåkningsbilder viser da en terrorist angrep Paris-restaurant.

En overvåkningsvideo først publisert av den britiske avisen Daily Mail viser øyeblikket en terrorist angrep pizzeriaen La Casa Nostra - én av fire utesteder som ble angrepet i Paris fredag kveld. Da hadde terrorister allerede sprengt to selvmordsbomber utenfor Stade de France og angrepet andre barer og restauranter i byen.

Skuddregn

Overvåkningsbildene viser ansatte og gjester som umiddelbart søker tilflukt under bord og stoler, mens én terrorist beveger seg rundt på utsiden og skyter med et automatgevær.

Vi advarer mot sterke bilder!

I videoen kan man se terroristen rolig bevege seg bort til gjemmestedet der minst én kvinne gjemmer seg og sikte ned mot henne. Tilsynelatende låser geværet seg og han velger i stedet å forlate åstedet. Sekunder senere kan kvinnen reise seg og rømme fra stedet.

Les også: De ble drept av terroristene

Ifølge Daily Mail, som først fikk opptakene, omtaler politiet kvinnen som den heldigste av de som overlevde.

Totalt ble 129 mennesker drept og 99 kritisk skadet under fredagens terrorangrep.

Les også: Antatt hovedmann bekreftes drept i Paris

Opptakene viser også en 20 år gammel servitør som legger kroppen sin beskyttende over en kunde, mens de begge søker ly under bardisken. Til slutt ble gjester og ansatte eskortert ned i trygghet i kjelleren. Dette er de første opptakene som viser dramatikken som utspant seg på kafeene terrornatten.

På rømmen

Fransk politi driver klappjakt på Salah Abdeslam.Ifølge britiske Daily Mail var det han som angrep pizzeriaen Casa Nostra. Foto: Belgian Federal Police/handout / Epa

Terroristen kom seg unna etter angrepet, og Daily Mail spekulerer i at det var 26 år gamle belgiske Salah Abdesalam som sto bak dette angrepet. Han ble stanset i en bil av fransk politi nær den belgiske grensen få timer etter angrepet, men fikk kjøre videre. Han er fortsatt på frifot.

Les også: Politiet i Paris tror to terrormistenkte er på frifot

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus