Norsk kvinne omkom i skogbrann i Australia

En norsk kvinne som jobbet på en gård sørvest i Australia, omkom denne uken da hun forsøkte å flykte fra en skogbrann sammen med to andre ansatte. Totalt fire personer omkom i brannen, melder lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til den norske kvinnen, mistet en 31 år gammel britisk mann og en 19 år gammel tysk kvinne, som også jobbet på gården, livet i brannen. Den fjerde omkomne var ifølge australske medier en lokal bonde som døde da han forsøkte å redde andre fra brannen.

Utenriksdepartementet sier torsdag morgen at de er gjort kjent med at en norsk borger skal ha omkommet.

– Ambassaden i Canberra har kontakt med australske myndigheter for å få nærmere informasjon. UD har også vært i kontakt med pårørende, sier kommunikasjonsrådgiver Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Prøvde å flykte

De tre arbeiderne ble tatt av brannen etter at de forsøkte å berge en hest fra flammene, sier Linda Campbell, som eier gården de jobbet på, til avisen The West Australian. De tre klarte å få hesten om bord i lastebilen og komme seg av gårde, men bilen veltet under flukten, og arbeiderne ble tatt av brannen.

De tre avdøde personene ble senere funnet i den utbrente lastebilen.

Skummel hetebølge

Australia nærmer seg den verste perioden for skogbranner, og torsdag er det ventet at en hetebølge vil bevege seg østover i landet og særlig ramme delstaten South Australia.

I storbyen Sydney i New South Wales er det meldt over 40 grader fredag, og brannvesenet er i full beredskap.

Western Australia har vært herjet av tre store skogbranner de siste dagene. Brannen nær Esperance helt sør i delstaten, der den norske kvinnen og tre andre mistet livet, har svidd av over 3.000 kvadratkilometer med skog.

Les også: Studentblokk evakuert under brann i Bergen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus