Har ikke gitt opp utlevering av syk French

Joshua French fotografert i 2014 under rettssaken der han sto tiltalt for å ha drept cellekameraten Tjostolv Moland i Ndolo-fengselet i Kinshasa. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)
Joshua French fotografert i 2014 under rettssaken der han sto tiltalt for å ha drept cellekameraten Tjostolv Moland i Ndolo-fengselet i Kinshasa. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

Joshua French er i dårlig form både fysisk og psykisk, sier Jostein Holm, som er i Kongo for å besøke nordmannen. UD jobber fortsatt med å få French utlevert til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joshua French har sittet i fengsel i Kongo siden han og Tjostolv Moland ble arrestert i 2009.

– Jeg er mindre optimistisk nå enn jeg var tidligere. Helsen hans er svært dårlig, sier Jostein Holm, som er en nær venn av French, til NRK.

– Nå tenker jeg mer på om han kommer ut i live enn når han slippes fri, sier Holm, som er i Kinshasa for å besøke French i fengselet. Han har en avtale med Frenchs mor, som bor i Kinshasa, om at han kommer til Kongo når hun drar til Norge.

Les også: Afrika-diplomat tar over Joshua French-saken

Han er glad for at Utenriksdepartementet har sendt diplomat Arild Øyen til Kongo for å jobbe med å få overført French til Norge.

– Han kjenner forholdene og en del av politikerne, så det er veldig positivt. Er det noen som skulle kunne utrette noe, så burde det være ham, sier Holm.

Etter at Joshua French ble dømt for drap på Tjostolv Moland for to år siden har det skjedd lite nytt. Frenchs advokat, Hans Marius Graasvold, sier norske myndigheter gjør det de kan for å få French til Norge.

– Det jobbes for å få til en løsning, men initiativet ligger på kongolesisk side. Om de vil løse saken, så gjør de det, sier Graasvold.

Les også: – Joshua French har trolig malaria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus