Meny

Politiet gjennomsøker Hannover etter terrortrussel

Landskamp avlyst etter fare for bombeangrep i Tyskland. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Hannover leter gjennom natten etter personer som kan knyttes til terrortrusselen som førte til at tirsdagens landskamp mellom Tyskland og Nederland ble avlyst. Så langt er ingen pågrepet.

Det er heller ikke funnet sprengstoff etter trusselen mot fotballstadionet. En mistenkelig gjenstand på et tog er uskadeliggjort, men det er ikke avklart om det dreide seg om en sprengladning eller en kopi.

Politiets talskvinne Martina Stern sier at politibetjenter har vært aktive på forskjellige steder i byen, men vil ikke gi flere opplysninger. Ifølge nyhetsbyrået DPA er flere mistenkelige objekter undersøkt, men ingenting farlig er funnet.

Bakgrunn: Mistenkelig gjenstand uskadeliggjort i Hannover

Politiets arbeid i byen fortsetter gjennom natten. Kringkasteren NDR får opplyst at politiet skal gå gjennom videoopptak fra sentralstasjonen i et forsøk på å identifisere personen som etterlot seg den mistenkelige gjenstanden på toget.

Røntgenbilder skal ha vist at gjenstanden inneholdt både ledninger, et kretskort og en mobiltelefon.

Avgjørelsen om å avlyse landskampen ble tatt etter at det ble advart om en «konkret» terrortrussel mot fotballarenaen tirsdag kveld. Ifølge lokalavisen Hannoversche Allgemeine var det den franske etterretningstjenesten som advarte om trusselen.

– Vi hadde konkrete advarsler om at noen ville detonere sprengstoff på stadion, sa Hannovers politisjef Volker Kluwe.

Les også: Konsertarena evakuert i Hannover

SE VIDEO: Fullsatt Wembeley hyllet de franske terror-ofrene

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus