Meny

Muslimsk ordfører ber om total ødeleggelse av IS

Rotterdam-ordfører Ahmed Aboutaleb, her under konferansen Countering Violent Extremism på Fornebu utenfor Oslo tidligere i år, tar til orde for å gruse Den islamske staten (IS) fullstendig. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rotterdams muslimske ordfører Ahmed Aboutaleb ber om «total ødeleggelse» av Den islamske staten (IS). Han er fra før kjent for å ha bedt muslimer som misliker Vesten om å forlate Europa.

– Vi må ødelegge IS fullstendig. Slike barbariske handlinger kan ikke bli forbigått. Det er opplagt at IS ikke vil forhandle, sier Aboutaleb til den nederlandske avisen Algemeen Dagblad.

54 år gamle Aboutaleb ble født i Marokko. Han ble i 2009 valgt til ordfører i den nederlandske havnebyen Rotterdam. Han ber alle moderate muslimer om å stå fram og avvise alle former for vold.

– Det verste som kan skje nå er å fremmedgjøre alle muslimer, sier Aboutaleb.

Les også: Israelsk rabbiner: – Paris-terroren var fortjent

Aboutaleb er fra før kjent for måten han gikk ut på i mediene i januar i år etter terrorangrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. På en direktesendt TV-sending ba han muslimer som misliker vestlig kultur om å «pakke sekkene sine» og «dra til helvete».

Les også:

Fransk politi mener å ha identifisert hjernen bak Paris-terroren

Fransk politi gjennomførte 168 antiterroraksjoner natt til mandag

Frankrike advarer om nye terrorangrep

Politiet fant store mengder våpen i Lyon

«Krigsscener» på sykehusene i Paris

Fabius: – Bombing i Syria var selvforsvar

Populært