To nye Paris-terrorister identifisert

Konsertlokalet Bataclan etter fredagens angrep. Foto: Benoit Tessier (Reuters / NTB scanpix)
Konsertlokalet Bataclan etter fredagens angrep. Foto: Benoit Tessier (Reuters / NTB scanpix)

Ytterligere to gjerningsmenn er identifisert etter terrorangrepene i Paris, ifølge den franske påtalemyndigheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de to, som går under navnet Ahmad Al Mohammad, er muligens fra Syria, opplyser statsadvokat François Molins. Den andre er den 28 år gamle franskmannen Samy Amimour.

Registrert i Hellas

Mohammads fingeravtrykk ble registrert i Hellas i oktober, ifølge Molins. Statsadvokaten understreker at det ikke er sikkert at det syriske passet som mannen brukte da han registrerte seg, var ekte. Ifølge Reuters deltok Mohammad i angrepet mot Stade de France.

Amimour sprengte seg selv i luften i konsertlokalet Bataclan, og ifølge BFM identifiserte politiet ham etter å ha funnet hans avrevne finger. 28-åringen er tidligere tiltalt for tilknytning til terrorister, skal ha forsøkt å reise til Jemen i 2012, og ble internasjonalt etterlyst i 2013, ifølge Molins.

Amimour er født i Paris-forstaden Bobingy, ifølge iTele. Ifølge BFM bor familien hans nå i nabokommunen Drancy, der politiet aksjonerte natt til mandag.

Les også: Frankrike advarer om nye terrorangrep

Fem selvmordsbombere identifisert

Fra før er tre andre selvmordsbombere identifisert etter terrorangrepene fredag. Det dreier seg om 31 år gamle Brahim Abdeslam, som sprengte seg selv i luften utenfor et utested i Paris, en ikke navngitt 20-åring som angrep Stade de France, og 29 år gamle Omar Ismali Mostefai, som angrep Bataclan.

I tillegg har politiet navngitt den antatte gjerningsmannen Abdeslam Salah, som skal ha kommet seg unna etter angrepene. Han antas å være Abdeslams bror.

Les også:

«Krigsscener» på sykehusene i Paris

Fabius: – Bombing i Syria var selvforsvar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus