Ban Ki-moon besøker Nord-Korea

FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal besøke Nord-Korea denne uken, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Foto: Pierre Albouy (Reuters / NTB scanpix)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal besøke Nord-Korea denne uken, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Foto: Pierre Albouy (Reuters / NTB scanpix)

FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil besøke Nord-Koreas hovedstad Pyongyang denne uken, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Besøket blir sørkoreanerens første til landet siden han ble FN-sjef. Den overraskende visitten gir håp om bedring i forholdet mellom Nord- og Sør-Korea samt fremgang i samtalene om Nord-Koreas atomvåpenpolitikk, skriver Yonhap.

Det er en høytstående kilde i FN-systemet som opplyser at Ban vil reise til Nord-Korea i løpet av uken. Han uttaler seg anonymt ettersom besøket ennå ikke er offisielt bekreftet.

Les også: Sørkoreanere møtte slektninger i Nord-Korea

FNs pressekontor ønsker mandag ikke å kommentere opplysningene om besøket. Men det understreket at Ban alltid har sagt at han er klar for å bidra til en bedre dialog og fred på den koreanske halvøya.

I mai var det planlagt at Ban Ki-moon skulle besøke grensebyen Kaesong i Nord-Korea, men turen ble avlyst i tolvte time fordi nordkoreanerne trakk tilbake invitasjonen uten å oppgi en tydelig grunn.

Kun to tidligere FN-sjefer har besøkt Nord-Korea: Kurt Waldheim i 1979 og 1981 og Boutros Boutros-Ghali i 1993.

Les også: Nord-Korea feirer 70 år med stor militærparade

Personvernpolicy