Signalbygg verden over i trikolorens farger

Ishavskatedralen i Tromsø opplyst i blått, hvitt og rødt for å hedre ofrene i terrorangrepene i Paris 13. november. Foto: Jan Holthe / NTB scanpix

Ishavskatedralen var blant mange kjente bygninger verden over som lyste opp i trikolorens farger lørdag kveld i solidaritet med det franske folk etter terrorangrepene i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ishavskatedralen i Tromsø var svøpt i det franske flaggets farger – blått, hvitt og rødt.

I London var både London Eye, Tower Bridge, Wembley Stadium og National Gallery lyssatt på samme måte. Andre steder i Europa fikk bygninger i blant annet Stockholm, Berlin, Madrid, Warszawa, Tallinn, Tirana og Skopje samme belysning.

Følg situasjonen i Paris direkte

I verden for øvrig lyste de franske fargene opp kjente bygg som Pearl Tower i Shanghai, Sydney Opera House og Det hvite hus i Washington. Også den berømte Kristus-statuen i Rio de Janeiro kledde seg i trikolorens farger.

Men det viktigste landemerket i Paris, Eiffeltårnet, ble mørklagt lørdag kveld. Tårnet holdes dessuten stengt på ubestemt tid. Frankrike har erklært tre dager med landesorg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus