Meny

To flyktninger ettersøkt etter Paris-terror

Politiet har satt opp presenninger og sperret av området utenfor konsertlokalet Bataclan i Paris, ett av åstedene for fredagens terrorangrep. Foto: Benoit Tessier / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer som er etterlyst i forbindelse med terrorangrepene i Paris, ble registrert som flyktninger i Hellas tidligere i år, opplyser gresk politi.

Franske myndigheter hadde bedt sine greske kolleger om å sjekke passopplysninger og fingeravtrykk til en mann samt fingeravtrykkene til en annen mann som mistenkes for å ha forbindelser til terrorangrepene i Paris og som var antatt å ha blitt registrert som flyktninger i Hellas.

Les også: Følg situasjonen i Paris direkte

Hellas er hovedporten inn til Europa for flyktninger fra Syria.

Fransk påtalemyndighet bekrefter at minst ett syrisk pass er funnet ved levningene av en av gjerningsmennene som sprengte seg i luften i Paris.

Asylsøkere frykter det blir vanskeligere

vært mange av flyktningene og migrantene som strømmer gjennom Europa, frykter at terrorangrepene i Paris vil gjøre det enda vanskeligere for dem å starte et nytt liv i Europa.

– Jeg frykter at alle flyktninger nå vil bli sett på som mulige terrorister, sier Abdul Selam, flyktning fra Syria.

Hundretusenvis av mennesker strømmer gjennom Europa på flukt fra krig, nød og fattigdom i Syria og andre land. Mange av dem sier terrorangrepet i Paris minner om krigen de flykter fra.

– Dette er den samme type terrorisme som det som skjer i Syria og Irak, sier Zebar Akram.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus