– Tre team med terrorister

Franske soldaterer ankommer Paris.
Franske soldaterer ankommer Paris. Foto: AFP / NTB scanpix

Minst sju gjerningsmenn deltok i terrorangrepene i Paris, og de hadde organisert seg i tre grupper, opplyser statsadvokaten i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har det blitt meldt om åtte gjerningsmenn, men på en pressekonferanse lørdag kveld opplyste statsadvokat François Molin at sju gjerningsmenn er drept.

Flere av dem har nå blitt identifisert. Én av dem skal ha vært født i Frankrike, en annen oppgis å ha vært fransk statsborger mens to var hjemmehørende i Belgia. I tillegg er et pass utstedt på en person født i Syria i 1990, funnet på eller ved en av gjerningsmennene som sprengte seg i luften ved Stade de France.

Følg situasjonen i Paris direkte

Ifølge Molin hadde terroristene delt seg i tre koordinerte grupper, og de var alle iført bombevester og var bevæpnet med kalasjnikover.

– Målet var å ramme så mange ofre som mulig, opplyser Molin.

Tidligere har det blitt meldt i mediene at alle gjerningsmennene var mellom 15 og 18 år gamle, men det sa ikke Molin noe om.

Minst 129 mennesker ble drept i terrorangrepene fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus