Meny

Muslimske fordømmelser av Paris-angrepet

Irans president Hassan Rouhani sendte et budskap til Frankrikes president François Hollande der han fordømmer angrepene. Foto: AP / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra Iran til Saudi-Arabia fordømmer muslimske ledere av alle avskygninger terrorangrepet i Paris som ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for.

Ahmed al-Tayyeb, som er leder for det viktigste sunnimuslimske lærestedet, Al-Azhar i Kairo, fordømte det han kalte de hatefulle angrepene i Paris og oppfordret verden til å samle seg mot det ekstremistiske monsteret.

– Slike handlinger strider mot alle religiøse, humanistiske og siviliserte prinsipper, sa han under åpningen av en konferanse i Luxor der temaet er bekjempelsen av ekstremistisk tenkning.

Les også: Følg situasjonen i Paris direkte

Iransk fordømmelse

Irans president Hassan Rouhani sendte et budskap til Frankrikes president François Hollande der han fordømmer angrepene og peker på at Iran selv har vært offer for terrorisme. Selv har han utsatt et planlagt besøk i Frankrike denne uka.

En talsmann for den iranske utenriksministeren sa at terrorgruppene bak angrepet ikke tror på noen etiske prinsipper og føler ingen lojalitet mot noen av verdens religioner, inkludert islam.

Det øverste islamske rådet i Saudi-Arabia, som er det eneste som er autorisert til å uttale seg om religion i landet, sluttet seg også til fordømmelsene og gjorde det klart at terror ikke støttes av islam og er i strid med islamske verdier.

Palestinsk solidaritet

Også fra Pakistan, Afghanistan, Egypt, Jordan og andre muslimske land kom det budskap om støtte og solidaritet til Frankrike, og palestinernes president Mahmoud Abbas sa seg sjokkert og sint over angrepet.

I Ramallah planlegges det en solidaritetsmarsj til det franske kultursenteret lørdag kveld.

Krasse fordømmelser strømmet også inn fra de mindre golfstatene som Kuwait, Forente arabiske emirater, Bahrain og Qatar.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at hans land altfor godt kjenner til terror og føler med Frankrike etter angrepene fredag kveld.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus