Meny

Paris-angriperne var mellom 15 og 18 år

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske rettsmedisinere sier at flere av gjerningsmennene i terrorangrepene i Paris kan ha vært mellom 15 og 18 år gamle.

Ifølge VG er det rettsmedisinere ved det rettsmedisinske instituttet i Paris som har fortalt om gjerningsmennenes alder til Europe 1.

Alle de åtte gjerningsmennene ble drept under aksjonen. Sju av dem hadde bombebelter og sprengte seg selv i lufta da politiet gikk til aksjon, mens den åttende ble drept av politiet.

Samtidig hersker det tvil om hvor mange som gikk til angrep på konsertklubben Le Bataclan, ifølge Europe 1. Der skal det ha blitt funnet tre automatgevær av typen Kalasjnikov inne i konsertsalen. Av de tre som ble funnet døde etter angrepet, hadde to sprengt seg i lufta mens den tredje ble skutt av politiet.

Følg situasjonen i Paris direkte

Ifølge øyenvitner på Le Bataclan var en av angriperne en kvinne.

Flere av de overlevende forteller at de merket seg at gjerningsmennene så svært unge ut.

Hittil er en av gjerningsmennene identifisert som en fransk statsborger fra en forstad til Paris som fransk etterretning kjente til, etter at fingeravtrykkene hans ble funnet på et våpen.

Det er også funnet et syrisk pass til en person født i 1990 på eller ved liket av en av gjerningsmennene i konsertsalen, og et egyptisk pass ved en av angriperne.

Fransk politi undersøker nå om passene er ekte.

Vitner skal også ha fortalt at angriperne kom i en bil registrert i Belgia, skriver Le Parisien.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus