Meny

Obama: Avskyelig forsøk på å terrorisere

– Dette er et angrep på hele menneskeligheten, sier Obama. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorangrepene blir fordømt av ledere verden over. Mens pave Frans kaller angrepene for galskap, mener Irans president at de er en forbrytelse mot menneskeheten.

Sveriges statsminister Stefan Löfven kaller angrepet for feigt og motbydelig, og sier at det var rettet mot både «Frankrike, demokratiet og vår menneskelige verdighet».

– Vi må aldri la oss beseire, sier han til nyhetsbyrået TT.

Spanias utenriksminister Jose Manuel Garcia Margallo sier at angrepet viser at «vi står overfor en utfordring uten sidestykke, en enorm ondskapsfull utfordring».

Den første offisielle reaksjonen fra en leder utenfor Frankrike kom imidlertid fra USAs president Barack Obama.

– Vi vil gjøre det som trengs for å jobbe sammen med det franske folk og med land rundt omkring i verden for å stille disse terroristene til ansvar, sa Obama.

Angrepene, som tok livet av minst 120 mennesker, blir også fordømt på det sterkeste av Tysklands statsminister Angela Merkel, som sier hun er dypt sjokkert over angrepene. Storbritannias David Cameron sier at «vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe», mens både Israel og Tyrkia varsler at landene vil gjøre det de kan for å bekjempe terror sammen med Frankrike.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus