Oppsiktsvekkende funn i Egypts pyramider

Eksperter melder at de har gjort funn som kan tyde på skjulte kamre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe forskere fra Egypt, Frankrike, Canada og Japan har brukt moderne infrarødteknologi til å skanne fire av pyramidene i Egypt. Prosjektet har bare pågått i to uker, men ekspertene sier i en pressekonferanse at de allerede har funnet oppsiktsvekkende temperaturforskjeller. Det skriver AFP.

Les også: Leter etter skjulte kamre i pyramidene

Forskerne trekker spesielt frem at «en imponerende anomali ble funnet på den østre siden av Kheopspyramiden», noe som kan tyde på at det finnes et skjult kammer.

— Bare begynnelsen

Minister for antikviteter Mamduh al-Damati sier at de nye funnene bare er begynnelsen.

— Vi kan oppdage mer om pyramidene, sier han.

De nye funnene øker forventningene om å kunne løse mysteriene i Kheopspyramiden, også kjent som Den store pyramiden i Giza.

De mest spennende funnene gjelder noen av steinblokkene på Kheopspyramidens østre flanke. Her var noen av steinblokkene opptil seks grader varmere enn andre.

Egyptologen Ashraf Mohie kaller anomaliene «en bemerkelsesverdig oppdagelse».

Tidligere denne måneden testet ekspertene også infrarødteknologien i kong Tutankhamons gravkammer. Det ble da funnet temperaturforskjeller som kan bidra til å underbygge teorien om at dette også er gravstedet til dronning Nefertiti.

Gruppen med eksperter skal etter planen fortsette undersøkingen av pyramidene frem til slutten av 2016.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus