Diamant kan bli solgt for nærmere en halv milliard

En sjelden blå diamant går under hammeren på en auksjon i Genève denne uken. Prisen kan bli så høy som svimlende 55 millioner dollar eller 475 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 12,03 karat store diamanten ble funnet i en gruve i Sør-Afrika i fjor sommer, og er ett av de store trekkplastrene når Sotheby's arrangerer en to dager lang auksjon av smykker og edelstener.

Diamanten, som har fått navnet Blue Moon, skal selges samtidig som The Pink, en rosa diamant på 16,08 karat. Selv om den er større enn Blue Moon og beskrives som sjelden på grunn av sin rene farge, er prisantydningen på denne diamanten noe mer beskjeden: 23-28 millioner dollar eller rundt 200-240 millioner kroner etter dagens kurs.

Les også: Slik utførte tyvene tidenes diamant-kupp i London

Selv om svakere vekst i Kina har bidratt til at diamantmarkedet ikke er like hett som det var, er det ventet at sjeldenheter som de to fargede diamantene ikke lar seg påvirke av et svakere marked. Blue Moon er kuttet fra en diamant på 29,6 karat.

Med en nedre prisantydning på 35 millioner dollar – rundt 300 millioner kroner – og et øvre anslag som altså nærmer seg en halv milliard, kan Blue Moon sette ny auksjonsrekord for diamanter. Den forrige ble satt da Graff Pink ble solgt for 46.158.674 dollar for fem år siden.

Les også: Betale 174 millioner for «perfekt» diamant

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus