Medvedev: Trolig terrorhandling bak flystyrt

Sikkerhetskontrollen på flyplassen i Sharm-El-Sheik i Egypt er skjerpet betraktelig etter at en russisk fly styrtet omkring 20 minutter etter at det tok av fra flyplassen.
Sikkerhetskontrollen på flyplassen i Sharm-El-Sheik i Egypt er skjerpet betraktelig etter at en russisk fly styrtet omkring 20 minutter etter at det tok av fra flyplassen. Foto: Asmaa Waguih / Reuters

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev sier at det trolig var et terrorangrep som var årsaken til at et russisk charterfly styrtet i Sinaihalvøya i Egypt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

224 mennesker mistet livet da flyet brått falt fra en høyde på 10.000 meter og styrtet i bakken 31. oktober.

– Muligheten for at det er en terrorhandling er selvfølgelig der som en forklaring på det som skjedde, sier Medvedev til den regjeringsstyrte avisa Rossijskaja Gazeta.

Egyptiske etterforskere som har jobbet med å samle inn informasjon om flystyrten, opplyste lørdag at det høres støy i siste sekund på opptaket fra cockpiten i det russiske flyet. Dette har styrket teorien om at en eksplosjon kan ha vært årsaken.

Så langt har verken russiske eller egyptiske myndigheter formelt bekreftet hva som er årsak til styrten.

Les også: Egypt: Støy i siste sekund på opptak fra styrtet fly

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus