Hundrevis av migranter reddet utenfor greske øyer

Flyktninger søkte lørdag ly langs kysten av den greske øya Kos lørdag før det ble helt mørkt Foto: Bulent Kilic (AFP Photo / NTB scanpix)
Flyktninger søkte lørdag ly langs kysten av den greske øya Kos lørdag før det ble helt mørkt Foto: Bulent Kilic (AFP Photo / NTB scanpix)

Flere hundre migranter ble reddet i Egeerhavet utenfor Hellas lørdag, opplyser greske myndigheter, som også melder å ha funnet en død gutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten, som var mellom to og tre år gammel, ble funnet utenfor kysten av Lesvos, fullt påkledd og med en oransje redningsvest, sier den greske kystvakten i en uttalelse.

En talsperson for kystvakten, som ønsker å være anonym, sier til nyhetsbyrået AP at det ikke har kommet noen meldinger om et savnet barn etter lørdagens ankomster og redning av migranter.

Les også: Artist Marthe Valle reiser til Lesvos for å hjelpe flyktninger

– Inntil vi identifiserer gutten, kan vi ikke utelukke noe, sier hun, og holder dermed muligheten åpen for at barnet kan ha druknet før lørdag.

Tidligere meldte greske myndigheter at lørdag var den første dagen på 11 dager at ingen migranter var funnet døde i Egeerhavet, hovedsakelig på grunn av gunstig vær.

Selv med gode forhold på sjøen har Hellas' kystvakt og EUs grensebyrå Frontex reddet 429 migranter i syv forskjellige redningsoperasjoner lørdag, ifølge myndighetene.

Les også: Solberg: – Asylstrømmen er en formidabel oppgave

Personvernpolicy