Russisk mediemogul funnet død i Washington

Russlands tidligere minister for massemedier Mikhail Lesin avbildet i Moskva i 2002. Foto: Alexander Natruskin (Reuters / NTB scanpix)
Russlands tidligere minister for massemedier Mikhail Lesin avbildet i Moskva i 2002. Foto: Alexander Natruskin (Reuters / NTB scanpix)

Den kontroversielle russiske mediemogulen Mikhail Lesin, som bidro til å lansere det engelskspråklige TV-nettverket RT, er funnet død på et hotell i Washington, 57 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RT, tidligere kjent som Russia Today, sier at den tidligere medieministeren døde av et hjerteinfarkt.

Politiet i Washington opplyser at Lesin ble funnet tidlig torsdag, og ifølge ABC News skjedde dette på Dupont Circle Hotel.

Årsaken og omstendighetene rundt dødsfallet vil bli etterforsket, opplyser politiet i en uttalelse lørdag.

Les også: Grunnleggeren av Dissimilis er død

Kontroversielle Lesin har blitt anklagd for å begrense pressefriheten i Russland. I en kort uttalelse sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov at «presidenten verdsetter høyt det enorme bidraget Mikhail Lesin ga ved å hjelpe til med etableringen av russiske medier».

Lesin var Russlands minister for presse, TV og radio mellom 1999 og 2004.

Amerikanske tjenestemenn har opplyst den russiske ambassaden om Lesins død og myndigheter fra begge land prøver nå å fastslå omstendighetene rundt dødsfallet.

Les også: Nora Brockstedt er død

Personvernpolicy