– Motoren på ulykkesflyet i Egypt eksploderte

Et egyptisk militærhelikopter flyr over vraket av det russiske flyet som styrtet på Sinai-halvøya i helgen. Foto: Mohamed Abd El Ghany (Reuters / NTB scanpix)
Et egyptisk militærhelikopter flyr over vraket av det russiske flyet som styrtet på Sinai-halvøya i helgen. Foto: Mohamed Abd El Ghany (Reuters / NTB scanpix) Foto: X02738

En eksplosjon i en motor kan ha vært årsaken til at det russiske passasjerflyet styrtet i Egypt, ifølge den egyptiske havarikommisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det tyske nettstedet Focus.de peker de foreløpige analysene av de svarte boksene som den egyptiske granskingskommisjonen har gjort, mot en eksplosjon i en motor. Men hvorfor motoren skal ha eksplodert, er fortsatt uklart.

Alle de 224 menneskene om bord mistet livet da flyet, en Airbus A-321 fra selskapet Metrojet styrtet på Sinai-halvøya kort tid etter avgang. Flyet var på vei fra Sharm el-Sheikh til St. Petersburg med hovedsakelig russiske turister.

Teoriene om hva som forårsaket styrten, har vært mange, alt fra et terrorangrep til dårlig vedlikehold av flyet.

Les også:

Satellittbilder avviser rakett mot russisk fly

– Flyet ble utsatt for en «ekstern handling»

Russiske og egyptiske etterforskere gransker flyulykken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus