Tyrkisk politi stormer regjeringskritisk medieselskap

Her stormer de medieselskapet. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkisk politi gikk onsdag til aksjon mot kontorene til et medieselskap som knyttes til motstandere av president Tayyip Erdogan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det oppsto slagsmål da politiet kun dager før valget i Tyrkia forsøkte å spre titalls mennesker som hadde samlet seg foran kontorene til selskapene Kanalturk og Bugun TV i Istanbul onsdag. Det viser en direktesending på Buguns TVs nettsider.

Mediene er eid av Koza Ipek Holding, som er knyttet til president Erdogans politiske motstander – den USA-baserte, muslimske predikanten Fethullah Gulen. Myndighetene tok tirsdag kontrollen over 22 selskaper eid av Koza Ipek.

Les også: Nyvalg løser neppe Erdogans problemer i Tyrkia

Erdogan setter alle kluter til for at hans konservative Rettferdighets- og utviklingsparti (AKP) skal sikre flertall i valget 1. november. Han anklager Gulen for å ville kaste ham ut av politikken ved å opprette «parallelle strukturer» innen justis- og politivesenet, mediene og andre institusjoner. Beskyldningene kom etter at politi og anklagere ansett som Gulen-sympatisører satte i gang en etterforskning av korrupsjon i presidentens indre krets i 2013.

Gulen har avvist anklagene fra presidenten og Erdogans politiske motstandere ser på beslutningen som kom tidligere i oktober om å stenge Gulens kanaler, som et skudd for baugen for landets pressefrihet.

Les også: Erdogan: Russland risikerer å miste Tyrkias vennskap