Taliban vil ikke hindre hjelp til jordskjelvrammede

Jordskjelvet rammet både Afghanistan og Pakistan. Her et bilde fra Mingora i Pakistan der flere bygninger raste sammen. Foto: Hazrat Ali Bacha (Reuters / NTB scanpix)
Jordskjelvet rammet både Afghanistan og Pakistan. Her et bilde fra Mingora i Pakistan der flere bygninger raste sammen. Foto: Hazrat Ali Bacha (Reuters / NTB scanpix)

Taliban vil at hjelpeorganisasjoner leverer nødhjelp til jordskjelvrammede mennesker også i områder der opprørsgruppen er aktiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det islamske emiratet (Taliban) ber hjelpeorganisasjoner om ikke å holde tilbake levering av telt, mat og medisinske forsyninger til ofre for jordskjelvet, skriver gruppen på sin nettside.

Gruppen ber også sine krigere om å gjøre det de kan for å hjelpe ofrene og å lette tilgangen for andre organisasjoner.

Les også: Overlevende etter jordskjelv har sovet under åpen himmel

Afghanistan og Pakistan ble mandag rammet av et kraftig jordskjelv. Foreløpig er dødstallet under 100, men det er frykt for at det vil stige kraftig når man får oversikt over ødeleggelsene.

En stor utfordring for redningsarbeidere er at noen av de hardest rammede områdene er under Talibans kontroll.

Ifølge afghanske myndigheter har skjelvet forårsaket store skader i den avsidesliggende provinsen Badakhshan, så vel som i naboprovinsene Takhar og Kunar.

Skjelvets episenter lå nordøst i Afghanistan, 25 mil fra hovedstaden Kabul.

Les også: Dødstall stiger fortsatt etter jordskjelv i Afghanistan

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus