Solberg: Vi trenger ikke frykte asylbranner i Norge

Statsminister Erna Solberg besøker lørdag det nye mottakssenteret for asylsøkere i Råde i Østfold. Hun frykter ikke at norske mottak skal bli stukket i ild, etter tre asylbranner i Sverige. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Statsminister Erna Solberg besøker lørdag det nye mottakssenteret for asylsøkere i Råde i Østfold. Hun frykter ikke at norske mottak skal bli stukket i ild, etter tre asylbranner i Sverige. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Tre asylmottak har brent i Sverige bare de siste dagene. Statsminister Erna Solberg (H) mener det ikke er grunn til å frykte det samme i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ingen grunn til å frykte det samme her hjemme, sier statsministeren til TV 2.

Les også: Solberg besøkte mottakssenter i Østfold

Hun var denne helgen på søsterpartiet Moderaternas landsmøte i Karlstad, hvor nettopp den pågående flyktningkrisen var et sentralt tema. Bakteppet er en enorm flyktningstrøm til Europa og de skandinaviske landene – samt tre branner på planlagte asylmottak, branner svenske politi tror er påsatt, bare de siste dagene.

– Det er klart at det er utrolig viktig å jobbe med lokalsamfunnet når vi etablerer asylmottak. Det gjør vi også, men nå skjer ting veldig raskt, siden det er så mange som kommer, sier Erna Solberg.

Bakgrunn: Nytt asylmottak opp i flammer i Sverige

Personvernpolicy