Brende varsler tøffere kamp og IS økt terrorfare

Utenriksminister Børge Brende vil bruke 100 millioner kroner på et nytt bistandsinitiativ knyttet til kampen mot voldelig ekstremisme og radikalisering i sårbare stater. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Utenriksminister Børge Brende vil bruke 100 millioner kroner på et nytt bistandsinitiativ knyttet til kampen mot voldelig ekstremisme og radikalisering i sårbare stater. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Faren for terror mot Norge og nordmenn i utlandet øker, mener utenriksminister Børge Brende (H) som vil bruke 100 millioner kroner på kampen mot voldelig ekstremisme og radikalisering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi vil til neste år bruke 100 millioner kroner på et nytt bistandsinitiativ knyttet til kampen mot voldelig ekstremisme og radikalisering i sårbare stater, ikke minst i Midtøsten og i Nord-Afrika. Og så vil vi også lansere et nytt program knyttet til kampen mot de nye sikkerhetstruslene. Det gjelder internasjonal terrorisme men det går og på internasjonal kriminalitet og menneskesmugling, sier Brende til NRK.

Les også: Solberg: – Kampen mot IS må skje på grasrota

Utenriksministeren legger frem utenriksmeldingen for Stortinget neste år. Der vil norsk utenrikspolitikk bli endret på flere felt, blant annet vil det internasjonale samfunnets nedkjempelse av IS stå sentralt, ifølge NRK.

Brende varsler allerede nå et program knyttet tide nye sikkerhetstruslene, som internasjonal terrorisme og annen internasjonalt kriminalitet. Det vil medføre et forverret trusselbilde i Norge og mot norske interesser.

– Sikkerheten i Norge er allerede skjerpet, og det får følger for våre utenriksstasjoner. Vi er selvsagt ikke skjermet for det forverrede trusselbildet vi opplever i Midtøsten og deler av Afrika, sier Brende.

Les også:

Offensiver mot IS i emning på flere fronter

IS oppfordrer til hellig krig mot Russland og USA

Stadig mer komplisert situasjon i Syria

Personvernpolicy