Norske fugletittere reddet fra å synke ned i mudder

De to norske fugletitterne reddet antagelig livet da den lokale redningsmannen la seg ned og lot dem bruke ham som planke i kvikksanden for å komme seg løs. Foto: Theerasak Saksritawee (AP Photo / NTB scanpix)
De to norske fugletitterne reddet antagelig livet da den lokale redningsmannen la seg ned og lot dem bruke ham som planke i kvikksanden for å komme seg løs. Foto: Theerasak Saksritawee (AP Photo / NTB scanpix)

En mann på fisketur klarte under dramatiske omstendigheter å redde to norske fugletittere som holdt på å synke ned i gjørma i et elveleie i Thailand, melder lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var bygningsarbeideren Chat Ubonchinda som reddet de to nordmennene ved å legge seg flatt ned og hale dem opp. Hendelsen skjedde fredag morgen i Krabi-provinsen, og ble filmet av en amatørfotograf som la ut videoen på Facebook. Så langt er den sett over 1,6 millioner ganger, og mange berømmer redningsmannens mot.

Nettstedet Thai Visa News er blant dem som omtaler saken.

Det norske paret, som ikke navngis, hadde tatt med seg kameraene til elvemunningen i grålysningen fredag, men det viste seg at den gjørmete elvebredden var langt mindre tørr enn den så ut til. Etter kort tid var de i ferd med å synke ned i mudderet.

Ubonchinda var på vei hjem fra fisketur i båt da han oppdaget de to. Først bar han sakene deres opp på sikker grunn, før han la seg ned i gjørma og lot de to hale seg opp over kroppen sin.

– Alle thailendere er stolte av det du gjorde, er blant kommentarene bygningsarbeideren har fått på Facebook.

Personvernpolicy