Gaddafis spionsjef mistenkt for Lockerbie-bomben

Fredag kunngjorde libyske myndigheter at d Gaddafis tidligere spionsjef Abdullah al-Senussi er en av to libyere som nå er mistenkt for å stå bak Lockerbie-bomben i 1988.
Fredag kunngjorde libyske myndigheter at d Gaddafis tidligere spionsjef Abdullah al-Senussi er en av to libyere som nå er mistenkt for å stå bak Lockerbie-bomben i 1988. Foto: AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ene av de to libyerne som nå er mistenkt for å stå bak den såkalte Lockerbie-bomben i 1988, er tidligere diktator Muammar Gaddafis spionsjef Abdullah al-Senussi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skotske og amerikanske etterforskere opplyste torsdag at de har utpekt to nye libyere som de mener skal ha vært delaktige i bombeangrepet mot et Pan Am-fly over byen Lockerbie i Skottland i 1988.

Fredag kunngjorde libyske myndigheter at den ene av de to mistenkte var Gaddafis tidligere spionsjef Senussi. Den andre skal være en libyer ved navn Mohammed Abu Ejaila. Amerikanske og skotske myndigheter ønsker nå å avhøre begge.

Senussi sitter fengslet i Tripoli etter å ha blitt dømt for drap på demonstranter under opptøyene som førte til at Gaddafi ble styrtet i 2011. Det foreligger ingen opplysninger om hvor Ejaila befinner seg.

270 personer ble drept da Pan-Am-flyet eksploderte i luften over Lockerbie. I tillegg til alle de 259 som var om bord i flyet, mistet elleve mennesker på bakken livet da flyvraket traff flere bolighus.

Libyeren Abdel Basset al-Megrahi, den eneste som er dømt for å ha deltatt i bombingen, døde i Libya i 2012 etter å ha blitt løslatt på grunn av helsetilstanden.