Historisk bilde av Billy The Kid kjøpt for 16 kroner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til nå har det eksistert kun ett bekreftet bilde av legendariske Billy The Kid, inntil det dukket opp et nytt bilde av den lovløse mannen i en bruktsjappe i California. Bildet ble kjøpt for 16 kroner og kan være verdt 40 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var samleren Randy Guijarro fra Freemont i California som fant og kjøpte bildet for 2 dollar (16 kroner) i en bruktsjappe i Fresno i 2010. Bildet viser Billy The Kid som spiller krokket foran en bygning i New Mexico i 1878.

Se også: Ektepar fant millionskatt på tur med hunden

Skepsisen var stor blant ekspertene, siden det fra før fantes kun ett bekreftet bilde av Ville Vesten-legenden, men nå har man fått bekreftet at bildet som ble funnet i bruktsjappa, også er ekte. Dermed finnes det nå to bekreftede bilder av Billy The Kid, som egentlig het Henry McCarty.

– Et ekte foto av Billy The Kid er som den hellige gral, sier David McCarthy ved samlerhuset Kagin's i San Francisco. Hans eksperter brukte ett år på å undersøke bildet. De dro til New Mexico og fant restene av bygningen som vises på bildet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Fant 3D-bilder av Abraham Lincoln

– Vi fant gammelt tømmer under bakken, sier McCarthy til The Guardian.

Han opplyser til Fox News at bildet er verdt opptil 40 millioner kroner.

Finneren av bildet blir æret med et to timer langt dokumentarprogram på National Geographic Channel, der seerne skal få være med på den lange ferden som viser hvordan han fant bildet og hvordan bildet til slutt ble bekreftet å være ekte.

Se også: Phil fant million-skatt gjemt i et gammelt skrivebord