Rekordmange flyktninger over grensen fra Russland

Grensestasjonen Storskog Boris-Gleb på grensen mellom Norge og Russland. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Grensestasjonen Storskog Boris-Gleb på grensen mellom Norge og Russland. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

111 asylsøkere passerte grensen mellom Russland og Norge mandag. Det er det største antallet som er registrert i løpet av én dag så langt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste tiden har stadig flere asylsøkere kommet inn over Storskog i Sør-Varanger i Finnmark, som er den eneste grenseovergangen mellom Norge og Russland. Grenseovergangen åpner klokken 7 om morgenen og stenges hver kveld klokken 21.

Fredag passerte 100 asylsøkere grenseovergangen, noe som var ny rekord. Mandag kom det imidlertid enda flere, i alt 111 personer, opplyser Østfinnmark politidistrikt.

Les også: Venstre-lederen vil få asyl­sø­kerne raskt i jobb

Mandag har også 51 asylsøkere passert grensen fra Sverige til Østfold, opplyser Østfold politidistrikt.

I forrige uke registrerte Utlendingsdirektoratet (UDI) 1.946 asylsøknader fra flyktninger og migranter. Det er 419 flere enn uka før, en økning på over 27 prosent.

Tallene fra UDI viser at det fortsatt er flest asylsøknader fra flyktninger fra krigsherjede Syria. Av de registrerte asylsøknadene forrige uke var nesten halvparten – 931 – fra syrere. Irak, Afghanistan og Eritrea følger med henholdsvis 345, 289 og 106. Det ble registrert 75 asylsøknader fra statsløse og 200 fra personer fra andre land.

Les også: UDI viste frem gigant­mot­tak for asyl­sø­kere

Personvernpolicy