Meny

Palestiner skutt og drept i Øst-Jerusalem

Palestinsk ungdom kjemper mot israelske styrker ved Shuafat, en palestinsk nabolag i Øst-Jerusalem, der en palestiner ble skutt fredag kveld. Lørdag døde han av skadene. Foto: Ammar Awad / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel palestiner er skutt og drept i sammenstøt med israelske styrker i Øst-Jerusalem, opplyser israelske og palestinske helsearbeidere.

Mannen ble skutt fredag kveld, og døde noen timer senere av skadene.

Politiet sier han ble skutt etter at han åpnet ild mot politiet.

Ifølge Røde Halvmåne ble han drept da politiet skjøt med skarpt mot palestinere under sammenstøt i flyktningleiren Shuafat i Øst-Jerusalem.

Det har i flere dager vært harde sammenstøt mellom palestinere og israelske styrker på den israelsk-okkuperte Vestbredden og i annekterte Øst-Jerusalem.

Fredag protesterte palestinere også langs Gazastripens grense mot Israel etter at Hamas-lederen i den palestinske enklaven, Ismail Haniyeh, oppfordret til ett nytt palestinsk opprør – en intifada – mot Israel.

Minst seks palestinere ble drept av israelske grensestyrker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus