Meny

Sverige vurderer å bosette flyktninger i telt

Sveriges statsminister varsler tøffe tak. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer nå så mange flyktninger og migranter til Sverige at myndighetene vurderer å innlosjere dem i telt, opplyser statsminister Stefan Löfven.

– Sverige forbereder seg på en krisesituasjon. Nå kreves samling og felles ansvar. Det kreves at alle tar ansvar i EU og i Sverige. Alle kommuner må være med. Det kommer til å koste penger, sier Löfven.

Han sier det handler om den verste internasjonale flyktningkrisen siden andre verdenskrig. Sverige har de siste sju dagene mottatt 8.899 mennesker, og tallet kommer til å øke til 150.000 mennesker hvis utviklingen fortsetter i samme takt, ifølge statsministeren.

– Vår fokus ligger på å ordne mottak, og det første da er å skaffe dem et sted å bo. Standarden må senkes. Nå gjelder det å skaffe tak over hodet. Regjeringen har i dag gitt Migrationsverket i oppdrag at man ved behov kan sette opp telt, sier Löfven fredag.

Støtte til EUs nærområder skal øke, ikke minst til Tyrkia. Det trengs også et effektivt returprogram, sier han videre.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus