FN krever gransking av bryllupsbombing i Jemen

FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien krever umiddelbar gransking av bombingen av et bryllup i Jemen der opptil 51 mennesker ble drept tidligere denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

O'Brien sier han er svært opprørt av nyheten om at sivile ble drept under en bryllupsfeiring i Dhamar onsdag kveld.

– Jeg ber om en rask, åpen og uavhengig etterforskning av hendelsen, sier O'Brien.

Han viser til en uttalelse fra helsedepartementet i Jemen, som opplyser at minst 47 mennesker ble drept og 35 såret i luftangrep gjennomført av den saudiarabiske koalisjonsstyrken. Mange av ofrene var kvinner og barn, ifølge departementet.

Departementet styres imidlertid av den sjiamuslimske Houthi-militsen, og den saudiarabiske koalisjonsstyrken hevder militsen lyver, og kaller det propaganda.

– Vi har ikke gjennomført noe angrep i Dhamar. Det har ikke funnet sted noen angrep der. Absolutt ikke, sa brigadesjef Ahmed al-Assiri torsdag.

Øyenvitner og helsepersonell opplyser imidlertid at angrepet fant sted, og viser til dødstall som varierer fra 13 drepte til 51 drepte. Opplysningene er ikke blitt bekreftet av noen andre. O'Brien mener det er viktig å få sannheten på bordet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus