Politikere brukte tåregass i nasjonalforsamlingen i Kosovo

Som en protest mot en EU-meglet avtale med Serbia slapp opposisjonspolitikere ut tåregass i nasjonalforsamlingen i Kosovo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røyken fylte møtesalen og møtet ble umiddelbart avbrutt. To kvinnelige representanter besvimte og ble fraktet med ambulanse til sykehus, forteller en reporter fra nyhetsbyrået AFP, som var til stede.

Kosovos regjering og Serbia ble i den siste EU-meglede avtalen enige om flere økonomiske og juridiske rettigheter til det serbiske samfunnet, og å sette opp serbiskdrevne kommuner som gir mulighet for selvstyre.

Dette har fått opposisjonspartiene til å rase. De hevder avtalen er en trussel mot flertallet, og tror den kan forverre det etniske skillet i Kosovo. De forsøkte tidligere på dagen å utsette møtet ved blant annet å kaste egg mot regjeringsmedlemmer.

Regjeringen uttalte etter tåregassangrepet at opposisjonens voldelige oppførsel har overskredet alle grenser for institusjonell og demokratisk atferd.

Den tidligere serbiske provinsen erklærte seg som en selvstendig stat i 2008. Uavhengigheten er anerkjent av 108 av FNs 193 medlemsland, deriblant Norge, men Serbia anser fortsatt territoriet som sin sørlige provins.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus