– Over 20 drept da bomber rammet bryllup i Jemen

Også ytterliggående islamister er aktive i Jemen. Onsdag ble al-Nour-moskeen i Jemens opprørskontrollerte hovedstad Sana utsatt for et selvmordsangrep. Sju personer ble drept. IS sier at de sto bak angrepet.
Også ytterliggående islamister er aktive i Jemen. Onsdag ble al-Nour-moskeen i Jemens opprørskontrollerte hovedstad Sana utsatt for et selvmordsangrep. Sju personer ble drept. IS sier at de sto bak angrepet. Foto: Mohamed Al-sayaghi / Reuters

Minst 23 personer er drept i et luftangrep mot en bryllupsfest i Jemen, opplyser øyenvitner og sykehuskilder til The New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre medier melder om minst 13 drepte og 38 sårede. Ifølge en av bryllupsgjestene, som har snakket med The New York Times , skulle tre brudepar vies i en felles seremoni onsdag kveld. Bombene falt idet brudene var ankommet stedet, sier Tawfiq al-Sanabani til avisen.

Lederen for akuttavdelingen ved det lokale sykehuset, Safwan al-Ansi, opplyser at 23 mennesker er drept. Han føyer til at flere lik sannsynligvis ligger begravd under den ødelagte bygningen.

Koalisjonsangrep?

Den saudiledede koalisjonen, som kjemper mot Houthi-militsen, anklages for å stå bak angrepet. Bryllupet ble arrangert av en klanleder som er kjent for å støtte militsen, og det skjedde i et område kontrollert av militsen, i Dhamar-provinsen vel 11 mil sørøst for hovedstaden Sana.

I forrige uke rammet også et luftangrep en bryllupsfest i Jemen, og minst 130 mennesker ble drept. Den saudiarabiske koalisjonen avviste da at den sto bak angrepet, men har ennå ikke kommentert onsdagens angrep.

Siden mars

Houthi-militsen tok i februar kontroll over Jemens hovedstad Sana og var nær ved å ta makten i havnebyen Aden i sør.

Koalisjonen, som består av styrker fra en rekke Golfland, har gjennomført flyangrep mot opprørskontrollerte områder av Jemen siden mars. Målet er å få Jemens legitimt valgte regjering tilbake til makten.

De siste ukene har flere regjeringsmedlemmer vendt tilbake til Aden etter å ha levd i eksil de siste månedene. Et hotell som fungerte som regjeringens hovedkvarter, ble imidlertid angrepet tidligere i uken. Opprørsgruppen Den islamske staten (IS) har sagt at den står bak angrepet, mens andre kilder har lagt skylden på Houthi-militsen.

– Krigsforbrytelser

Minst 4.300 mennesker, deriblant 2.355 sivile, har mistet livet under krigen, som også har ført til en stor humanitær krise.

Amnesty International krevde denne uken en gransking av det de mener er krigsforbrytelser begått av Saudi-Arabia og deres koalisjonspartnere, blant dem USA.

Menneskerettighetsorganisasjonen viser blant annet til 13 flyangrep i Sa'ada nordøst i Jemen, der rundt 100 sivile ble drept, 59 av dem barn.

Rapporten dokumenterer også bruk av ulovlige klasebomber.