Meny

Stoltenberg: Full gransking av MSF-angrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fakta skal på bordet, lover NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg etter at Leger Uten Grensers (MSF) sykehus i Kunduz i Afghanistan ble angrepet.

– Det er satt i gang full etterforskning, som må gjennomføres på en åpen måte, sier Stoltenberg.

Minst 22 mennesker ble drept da amerikanske styrker lørdag gjennomførte luftangrep i området der Leger Uten Grenser har sykehus i Kunduz. Amerikanerne sier de svarte på afghanske styrkers ønske om luftstøtte i området.

Stoltenberg vil ikke konkludere om hendelsen, men sier granskingen skal gjøre det mulig å «se på hvordan operasjonene gjennomføres, så vi gjør alt vi kan for å unngå at noe lignende skjer igjen».

Les også: Leger Uten Grenser: – Ingenting rett­fer­dig­gjør USAs bomber

Kunduz ble åsted for harde kamper da Taliban inntok provinshovedstaden 28. september. Amerikanske fly og internasjonale styrker måtte bistå afghanerne med å gjenerobre området, selv etter at NATO har drevet opplæring av afghanske styrker i årevis.

– Sikkerhetssituasjonen i Afghanistan er fortsatt krevende, men afghanske styrker viser seg utfordringen verdig, mener Stoltenberg.

Les også: Store kon­se­kven­ser etter syke­hus­bom­bing

– Men ingen trodde det skulle bli en lett oppgave for dem, sier han og fremholder at NATO skal fortsette å støtte afghanerne gjennom trening.

Det er fortsatt ikke avklart hvor lenge opplæringsoppdraget i Afghanistan skal vare etter at NATOs kampoppdrag ble avsluttet ved årsskiftet.

Les også:

USA beklager dødelig bombing av sykehus i Afgha­ni­stan

Grusomme beretninger fra det bombede sykehuset

Harpviken: – De ansvarlige må beklage uten forbehold

MSF krever forklaring på sykehusangrepUSA innrømmer angrep i Kunduz

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus