15 drept i granatangrep mot hotell i Jemen

15 soldater er drept i et angrep mot et hotell i Aden, der Jemens mangeårige statsminister Khalid Bahah og andre regjeringsmedlemmer holder hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge journalister på stedet ble inngangspartiet på Al-Qasr-hotellet truffet av to RPG-granater, og det steg røyk opp fra bygningen. En tredje granat ble avfyrt mot Buraiqah-distriktet i Aden, men det er uklart hvor denne traff.

De 15 som ble drept var soldater fra den saudiarabisk-ledede koalisjonen og regjeringens sikkerhetsstyrker, opplyser nyhetsbyrået WAM. Ifølge byrået var fire av de drepte soldatene fra Emiratene. Flere andre ble såret i angrepet.

Statsminister Khalid Bahah, som også er visepresident, og andre regjeringsmedlemmer slapp uskadd fra angrepet.

– Statsminister Khalid Bahah er ved god helse og ble ikke såret, sier landets ungdoms- og sportsminister Nayef al-Bakri.

President Abd-Rabbu Mansour Hadi har også hatt tilhold på hotellet, men skal for tiden befinne seg i utlandet.

Hadi og hans regjering flyktet fra Jemen til Saudi-Arabia da Houthi-militsen tok kontroll over hovedstaden Sana tidligere i år.

I juli returnerte regjeringen og utnevnte Aden til midlertidig hovedstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus