Meny

Anneke von der Lippe nominert til Emmy igjen

Anneke von der Lippe er for andre gang nominert til den internasjonale Emmy-prisen. Arkivfoto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuespiller Anneke von der Lippe (51) er nominert til den internasjonale Emmy-prisen for andre gang.

Hun er nominert for sin rolle i NRK-dramaserien «Øyevitne», skriver VG. I dramaserien spiller 51-åringen den kvinnelige etterforskeren Helen Sikkeland.

Også i 2005 ble von der Lippe, som første norske skuespiller, nominert til den prestisjetunge prisen. Den gang ble hun nominert for rollen som helseminister i NRK-serien «Ved kongens bord», men måtte se seg slått av den kinesiske skuespilleren He Lin.

Denne gangen er von der Lippe nominert sammen med den brasilianske veteranen Fernanda Montenegro og britiske Sheridan Smith, som er nominert for rollen som Cilla Black i TV-serien «Cilla».

Anneke von der Lippe har spilt i en rekke filmer og TV-serier og har fått tre Amandapriser, den internasjonale Chaplinprisen og den danske Bodilprisen. Hun er tilknyttet Nationaltheatret, der hun i høst spiller i «Dyrene i Hakkebakkeskogen».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus