Verdensbanken: Færre lever i ekstrem fattigdom

Utdanning er en viktig faktor for å få mennesker ut av ekstrem fattigdom. Her fra en skole i Durban i Sør-Afrika.
Utdanning er en viktig faktor for å få mennesker ut av ekstrem fattigdom. Her fra en skole i Durban i Sør-Afrika. Foto: Rogan Ward / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall mennesker som lever i ekstrem fattigdom, vil i år synke til under 10 prosent på verdensbasis, opplyser Verdensbanken. Det er det laveste tallet noensinne, ifølge banken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en fantastisk mulighet. Disse prognosene viser at vi er den første generasjonen i menneskehetens historie som kan få helt slutt på ekstrem fattigdom, sa Jim Yong Kim, president i Verdensbanken, da han la fram bankens nye rapport søndag.

Ifølge prognosene vil det ved utgangen av året være om lag 702 millioner mennesker, eller 9,6 prosent av verdens befolkning, som lever i ekstrem fattigdom.

I 2012 var det tallet 902 millioner, tilsvarende 13 prosent av verdensbefolkning. I 1999 levde 29 prosent av menneskene i verden i ekstrem fattigdom.

Men selv om stadig flere kommer ut av ekstrem fattigdom, er det fortsatt grunn til stor bekymring for millioner av mennesker i Afrika sør for Sahara, understreker Kim.