Meny

Netanyahu: Israel kjemper for livet

Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover kamp mot militante palestinere. Foto: Andrew Kelly / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Benjamin Netanyahu beordrer nye tiltak for å stanse angrep utført av palestinere. Israel utøver nå en kamp på livet for å overleve, sier han.

– Israel kjemper for livet mot palestinsk terror, sier Netanyahu i en tale søndag.

Han opplyser at han beordrer nye, hardere tiltak etter at to israelere ble drept i Jerusalem lørdag.

– Disse tiltakene inkluderer blant annet å få fortgang i arbeidet med å rive ned terroristenes hjem, sa statsministeren i sin tale.

Netanyahu kom søndag hjem til Israel etter å ha vært på FN-møte i New York. Det første han gjorde var å kontakte statsråder og sikkerhetssjefer for å få på plass tiltak som skal «hindre terror og holde tilbake og straffe angripere».

Les også: Palestinere utestenges fra gamlebyen i Jerusalem

Folk som mistenkes for å ha utført angrep mot israelere skal kunne fengsles uten rettssak, sikkerhetstiltakene i Jerusalem og på Vestbredden skal forsterkes ytterligere, og folk som hisser opp til bråk ved al-Aqsa-moskeen, som ligger på det jødene kaller Tempelhøyden, skal ilegges rettslig påbud om å holde seg unna.

Tidligere søndag ila israelsk politi palestinere forbud mot å gå inn i Jerusalems gamleby i to dager. De eneste palestinerne som fortsatt kan bevege seg der, er de som har sine boliger inne i gamlebyen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus