Netanyahu: Israel kjemper for livet

Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover kamp mot militante palestinere.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover kamp mot militante palestinere. Foto: Andrew Kelly / Reuters

Statsminister Benjamin Netanyahu beordrer nye tiltak for å stanse angrep utført av palestinere. Israel utøver nå en kamp på livet for å overleve, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Israel kjemper for livet mot palestinsk terror, sier Netanyahu i en tale søndag.

Han opplyser at han beordrer nye, hardere tiltak etter at to israelere ble drept i Jerusalem lørdag.

– Disse tiltakene inkluderer blant annet å få fortgang i arbeidet med å rive ned terroristenes hjem, sa statsministeren i sin tale.

Netanyahu kom søndag hjem til Israel etter å ha vært på FN-møte i New York. Det første han gjorde var å kontakte statsråder og sikkerhetssjefer for å få på plass tiltak som skal «hindre terror og holde tilbake og straffe angripere».

Les også: Palestinere utestenges fra gamlebyen i Jerusalem

Folk som mistenkes for å ha utført angrep mot israelere skal kunne fengsles uten rettssak, sikkerhetstiltakene i Jerusalem og på Vestbredden skal forsterkes ytterligere, og folk som hisser opp til bråk ved al-Aqsa-moskeen, som ligger på det jødene kaller Tempelhøyden, skal ilegges rettslig påbud om å holde seg unna.

Tidligere søndag ila israelsk politi palestinere forbud mot å gå inn i Jerusalems gamleby i to dager. De eneste palestinerne som fortsatt kan bevege seg der, er de som har sine boliger inne i gamlebyen.

Personvernpolicy