Meny

200.000 kinesere evakueres fra tyfon

Nærmere 200.000 mennesker er evakuert sørvest for Hongkong i påvente av tyfonen Mujigae. Foto: AFP / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 200.000 mennesker er evakuert sørvest for Hongkong i påvente av tyfonen Mujigae, som har feid over Filippinene på sin ferd mot det kinesiske fastlandet.

På Filippinene var nesten 200 fiskere meldt savnet, men da den kraftige vinden og de store bølgene ga seg utover dagen søndag, kom de fleste av dem trygt til land. En ny opptelling søndag ettermiddag viser at én fisker er bekreftet omkommet i uværet og 30 er fortsatt savnet.

Tyfonen Mujigae fortsatte søndag ferden over havområdet fra Filippinene til det kinesiske fastlandet. Der har myndighetene evakuert nærmere 200.000 mennesker i og rundt byen Zhanjiang i Guangdong-provinsen. Mer enn 60.000 fiskebåter har søkt ly i havner langs kysten rundt Hainan-øya sørvest for Hongkong, og over 40.000 fiskere har blitt innlosjert. Øya er populær blant kinesiske turister.

Tyfonen beveget seg mot land i en hastighet på rundt 20 kilometer i timen, mens det i uværets senter var målt vindhastighet til 180 kilometer i timen. Myndighetene i Kina anslår at tyfonen mellom søndag morgen og mandag morgen vil bringe med seg 280 millimeter regn, og har derfor iverksatt høyeste beredskap på skalaen. Tyfonen er ventet å svekke seg etter hvert som den går videre innover fastlandet.

Mujigae er den 22. tyfonen som er registrert hittil i år og traff den nordlige delen av Filippinene lørdag. Navnet Mujigae betyr regnbue på koreansk.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus