Meny

IS tar på seg skylden for drap i Bangladesh

IS tar på seg skylden for drap i Bangladesh

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tilsynelatende tilfeldige drap på utlendinger i Bangladesh de siste dagene har skapt frykt. Opprørsgruppen IS hevder den står bak.

Mandag ble den 50 år gamle italienske hjelpearbeideren Cesare Tavella skutt ned og drept av menn på motorsykkel, like i nærheten av diplomatområdet i hovedstaden Dhaka, et angrep Den islamske staten (IS) senere tok på seg skylden for.

Lørdag ble japanske Hoshi Kunio (66) skutt av menn på motorsykkel da han kjørte i en rickshaw i byen Kaunia nord i landet. Også dette angrepet har IS tatt på seg ansvaret for, ifølge etterretningsselskapet SITE Intelligence Group.

Nå øker bekymringen for om sikkerheten til utlendinger i Bangladesh er godt nok ivaretatt. Regjeringen sier den tar drapene «svært alvorlig».

– Formålet med å drepe uskyldige mennesker på denne måten er å prøve å skape ustabilitet i dette landet, sier innenriksminister Asaduzzaman Kamal.

USAs ambassadør til Bangladesh, Marcia Bernicat, ber myndighetene om å ta grep raskt.

– Jeg oppfordrer regjeringen i Bangladesh til å etterforske alle sider ved disse kriminelle handlingene og få stilt gjerningsmennene for retten, sier hun.

Fire personer er blitt avhørt i forbindelse med drapene, men ingen er pågrepet.

Det siste året har flere ateistiske bloggere blitt drept i landet, noe som har ført til at myndighetene har slått hardt ned på islamistiske grupper.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus