MSF krever forklaring på sykehusangrep

Afghansk helsepersonell jobber på spreng for å redde livet til en av de mange som ble såret i angrepet mot sykehuset i Kunduz natt til lørdag.
Afghansk helsepersonell jobber på spreng for å redde livet til en av de mange som ble såret i angrepet mot sykehuset i Kunduz natt til lørdag. Foto: Handout / Reuters

Leger Uten Grenser sier alt tyder på at det var USA-ledede styrker som bombet sykehuset som hjelpeorganisasjonen driver i Kunduz i Afghanistan og krever nå en forklaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 19 mennesker ble drept, både ansatte og pasienter, i angrepet natt til lørdag, og Leger Uten Grenser (MSF) fordømmer på det sterkeste angrepet.

– Dette angrepet er avskyelig og et grovt brudd på internasjonal humanitær rett, sier Meinie Nicolai, styreleder i MSF, i en uttalelse.

Les også: USA beklager dødelig bombing av sykehus i Afghanistan

Hun sier at alle indikasjoner tyder på at bombingen ble utført av internasjonale koalisjonsstyrker. MSF krever en åpen og fullstendig forklaring fra koalisjonen når det gjelder bombeaktivitetene over Kunduz lørdag morgen. Leger Uten Grenser ber også om en uavhengig gransking av angrepet for å sikre mest mulig åpenhet.

– Vi krever total åpenhet fra koalisjonsstyrkene. Vi kan ikke akseptere at dette forferdelige tapet av menneskeliv blir avvist som “utilsiktet skade», fortsetter Nicolai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus