Meny

Oppstandelse i Vatikanet da prest kom ut av skapet

Den katolske presten Krzystof Charamsa smiler idet han kommer ut fra pressekonferansen han holdt i Roma lørdag der han sto fram som homofil. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En prest i Vatikanet har fått sparken etter å ha stått fram som homofil.

En talsmann for pave Frans omtaler den polske prestens handlinger som”svært alvorlige og uansvarlige».

I et intervju med den italienske avisa Corriere della Sera lørdag sto Krzysztof Charamsa (43) fram som homofil og fortalte at han lever sammen med en partner.

Samme dag holdt han en pressekonferanse på en restaurant i Roma der han uttalte at han ville lage «enormt med støy til kirkens beste» og ba biskopene i den katolske kirkemøtet om ikke å glemme homoseksuelle katolikker.

Charamsa har jobbet ved Vatikanet siden 2003. Han har også fått sparken fra jobben som teologilærer ved det pavelige universitetet i Roma.

Vatikanet anser ikke homofili som en synd, men forventer at prester, enten de er hetero- eller homoseksuelle, lever i sølibat.

Charamsa fikk sparken samme dag som biskopene skulle diskutere kirkens syn på familiesaker, deriblant homofili.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus