Meny

Russland hevder å ha bombet over 50 IS-mål

Et bilde fra det russiske forsvaret som angivelig viser bombing av en bombefabrikk i Idlib i Syria. Foto: Handout / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske jagerfly har gjennomført over 60 luftangrep i Syria i løpet av de siste tre døgnene. 50 av disse har truffet IS-mål, hevder det russiske forsvaret.

– Angrepene har ført til betydelig svekkelse av det militære potensialet til terroristene der, sier en talsmann for det russiske forsvaret ifølge nyhetsbyrået RIA lørdag.

Les også: Obama: Russlands angrep i Syria styrker IS

Ifølge talsmannen har Russland varslet USA på forhånd før angrepene ble gjennomført. Russerne skal også ha oppfordret amerikanerne til å stanse sine flygninger i områdene der de russisk luftangrepene pågår.

Russland begynte luftangrepene mot mål i Syria onsdag denne uken. USA og andre vestlige land anklager Russland for ikke å skille mellom IS og andre grupper som er imot regimet til president Bashar al-Assad. Men Russland hevder at de bare bomber «terrorgrupper».

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus